Nieuws

2 Kleine Kleutertjes

2 Kleine Kleutertjes

Edward Beukers

13 oktober 2014

Geen reacties

Drie jaar geleden ontstond bij Jan Smit het idee om iets heel speciaals te gaan maken voor peuters en kleuters. Het is inmiddels uitgegroeid tot een uniek project dat de naam 2 Kleine Kleutertjes heeft meegekregen. Het bestaat uit 15 buitengewoon fraaie tekenfilmpjes met liedjes, een boek, een cd en een theatervoorstelling.

Alle liedjes, waar de filmpjes bij zijn gemaakt, zijn geschreven door Jan en gezongen door zijn zus Monique Smit. Op vrijdag 14 november zal een 32 pagina’s tellend boek verschijnen, waar de cd met alle liedjes bij zit. De liedjes zullen ook op een losse cd verkrijgbaar zijn.

Jan: “Met 3 proefkonijntjes thuis begonnen we aan ons 2 Kleine Kleutertjes avontuur. Het toeval wil dat mijn eigen lieftallige zusje, lievelingstante van de kids én vliegende oppas Monique ook nog eens goed kan zingen. Reden te meer om aan de slag te gaan. Deze nieuwe kinderliedjes zijn vooral vrolijk, leerzaam en eigentijds. We zijn supertrots op het eindresultaat”.

Sinds begin dit jaar worden de tekenfilmpjes elke werkdag door Telekids uitgezonden op RTL8. De waardering van de ouders voor deze filmpjes is bijzonder hoog. Buiten de kwaliteit van het materiaal, roemt men de speelse, educatieve kant ervan.

In 2015 start Monique Smit met een theatertour, gebaseerd op dit materiaal, die haar langs meer dan 25 theaters zal voeren.

5 Comments

 1. Erica says:

  Als fan van Jan Smit krijg ik als 43- jarige vaak een blik van ongeloof… Dat kan toch niet waar zijn, zie ik ze denken. Nadat ik hen dan een liedje laat horen heb ik hun mening soms doen herzien … Ook op de school waar ik les geef weet iedereen mijn sympathie voor Jan ! De kinderen van mijn eerste leerjaar zullen alvast alle liedjes zingen !!! Mijn collega’s zullen opkijken als mijn boek een bijzonder plaatsje zal krijgen 😉 Alleen jammer … Geen meezingversie …

 2. Anita Grinwis says:

  Goedemorgen Jan en Moninque,

  Ik heb de cd en boek gehad voor mijn zoontje met Sinterklaas. Echt hele leuke en vrolijke liedjes!
  Wil wel even doorgeven dat de tekst niet altijd klopt, met wat er op de cd gezongen wordt. In het boek staan minder regels en Monique zingt dan nog verder….

 3. rianne says:

  Ik zou het boek met de cd graag willen kopen, maar niet online. Er is tot nu toe geen enkele winkel bij ons in de buurt die iets af weet van het bestaan van dit boek met cd en of ze het gaan verkopen! En dat terwijl het zo leuk is! Aan de hand van de uitzending van rtl late night ben ik op zoek gegaan naar deze, maar tot nu toe alleen online gevonden en dan pas verkrijgbaar over 2 weken?!
  waar kan ik nog kijken hiervoor? Wij willen meezingen!!!

 4. Henriette den Blanken-Schram says:

  Lieve Monique en Jan,

  Ik heb het boek en de cd vandaag aangeschaft en uiteraard direct bekeken en beluisterd. Wat een leuke cd en boek! Ik ga deze vaak opzetten wanneer onze kleindochter bij ons is! Hier gaan we zeker veel plezier mee beleven hoor!

 5. Janneke van der Peijl says:

  Goedemorgen,

  Gisteren het boek 2 kleine kleutertjes bij de Theatertour van Jan in Breda gekocht voor mijn eigen 2 kleine kleutertjes. Ik moet bekennen dat ik toen ik gisterenavond laat naar huis reed de cd alvast in de auto heb beluisterd. Kan niet anders dat mijn twee meiden hier vrolijk van worden als ik het zelf ook al wordt. Wordt een dolle boel bij ons thuis.
  Super leuke cd om trots op te zijn!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *